Never Ever

Benjamin Bergmann

since 20 Oct 12

former Leibnitz Rechenzentrum

A basketball backboard is mounted on the roof of a tall building, jutting into the blue summer sky.

Benjamin Bergmann installed a basketball hoop on the roof of the former Leibnitz data center. © Foto: Benjamin Bergmann

The installation „Never Ever“ by Benjamin Bergmann reflects the human striving to test one’s own limits.

Benjamin Bergmann installed a basketball hoop wall on the roof of a multi-story building. In doing so, he created an irritating experiment with ambitious goals. Failure is more likely than success. The absurdity of “Never Ever” illustrated in this way provokes questions about the meaning. A dialogue can arise about how the seemingly impossible could ultimately be achieved.

For the realization of the work “Never Ever”, the artist went in search of high and closed facade areas, located as centrally as possible in the Munich city area. Benjamin Bergmann found what he was looking for at the former location of the Leibniz data center (LRZ) in Maxvorstadt, Barerstraße 21.

Never Ever” is a project as part of the cultural department’s overall program of art in public space, which was created in cooperation with the Technical University of Munich.

Ort

former Leibnitz Rechenzentrum

Technische Universität München
Barer Straße 21
80333 München